Arbejdsmiljøet og effektiviteten løftes hos landmand Thorben Agger ved Lemvig

Som full-line griseproducent brugte Thorben Agger og medarbejderne ved Lemvig rigtig meget tid på vaskearbejde i deres forskellige grisestalde, og tilmed et yderst træls arbejde, som både var fysisk hårdt og i et miljø med mange gener. Så efter tilbygning af nye rundbuehaller til slagtesvin, for ca. 4 år siden, blev Thorben enig med sig selv om at afprøve en vaskerobot, for at se om ikke den kunne optimere denne del af driften.

Efter at have haft robotten på prøve, var det tydeligt at robotten var til stor hjælp og virkelig kunne optimere tiden i deres arbejde og vaskeopgaven derefter blev noget skønnere at gå til. I stedet for at bruge op til 7 timer på at vaske en stald, så kunne de nu nøjes med 1,5 time. Vaskerutinen forløber nu således, at efter en god iblødsætning, så starter de robotten op om aftenen og lader den køre ud på natten og stalden er dermed klar morgenen efter, til at de sæber ind og giver en sidste afsluttende vask.
En tidsforbrug reduceret fra 6-7 timer til kun 1,5 time, har givet uundværlige besparelser, der gør at de nu har mere tid til at nå de mange andre opgaver der altid er på gården.

Arbejdsmiljø i fokus

Arbejdsmiljøet betyder meget for Thorben og han vil jo gerne værne om sine unge medarbejdere, så de holder til et langt og godt arbejdsliv. Og som han siger, det er noget rigtig træls og hårdt arbejde, hvor man befinder sig i et både fugtigt og støvfyldt miljø hele dagen. De udfordringer er nu i stor udstrækning fjernet med tilføjelsen af vaskerobotten.
Thorben har også mærket på egen krop, hvilket spor det sætter at vaske med højtryksrenser i timevis. Tidligere havde han udfordringer med sin skulder, men det mærker han slet ikke noget til længere.

Thorben slutter af:

Det eneste vi har fortrudt, er at vi ikke købte vaskerobotten mange år tidligere
Thorben Agger, landmand ved Lemvig.

Slagtesvinestald i gang med at blive vasket
Vaskerobot med loftvask modul, hvor loftvask kan tilføjes til vaskeprogrammet
Vaskerobot i gang med vask af stipladser i slagtesvinestalden

Prøv en gratis vask

Vores danske ekspert for X100 vaskerobot hedder Morten Gramstrup og han kommer gerne forbi og giver en gratis demonstration og vask.
Hvis det lyder fristende så udfyld blot formularen nedenfor – så kontakter Morten dig hurtigst muligt.