Fiskepumpe fra Washpower flytter laks med stor fleksibilitet og giver besparelser hos Danish Salmon

Fiskepumpen BlueComfort er den enkle og stabile løsning, der supplerer den imponerende produktion af laks hos Danish Salmon i Hirtshals. Laksene bliver opdrættet i et såkaldt RAS-anlæg (Recirculation Aquaculture System).

Danish Salmon har næsten dagligt behov for at flytte fisk rundt imellem tankene som fiskene vokser sig større, så de fortsat kan optage foder og fortsætte deres optimale vækst. Hos Danish Salmon har de en central fiskepumpe, men de stod og manglede en mindre, mere fleksibel pumpe.

Derfor kontaktede de Washpower, og tilbage i marts 2022, blev fiskepumpen BlueComfort sat i drift. Her et halvt år efter er der tydelige resultater.

Kim Lyhne, CEO hos Danish Salmon fortæller, at modsat deres centralpumpe, så kan de nu fuldstændig ubesværet flytte BlueComfort pumpen let rundt i produktionen fra dag til dag, og det kræver intet at betjene pumpen, blot flyt den og plug den i, så kører den derudaf. Fleksibilitet og enkelthed er virkelig nøgleordene for Danish Salmon, og Kim udtaler:

“Den store fordel ved BlueComfort er, at vi kan flytte fisk i morgen, hvis vi vil. Den fleksibilitet har centralpumpen ikke, den er typisk låst til noget andet. Flyt, tilslut, tænd, og så er vi i gang med at pumpe fisk, det er så enkelt!”

Frigiver hvad der svarer til 1 medarbejder

Med den enkelthed og fleksibilitet BlueComfort tilfører, sparer Danish Salmon nu rigtig meget tid på ikke at skulle bøvle med unødvendig teknik og kompleksitet, som medarbejderne kan konvertere til øget produktivitet og nå flere opgaver i samme tidsrum.

“I forhold til en centralpumpe vil jeg tro, at det sparer omkring en fuldtidstilling, altså bare det med at tage op, tage ned, gøre klar, ligge slange over, dit og dat, så en fuldtidsstilling er ikke helt skævt, når vi kommer op på fuld kapacitet heroppe – Vi spilder jo heller ingen tid på at vente, den er ikke spærret af andre opgaver som centralpumpen”, forklarer Kim Lyhne.

Performer over alt forventning

Hos Danish Salmon bliver man hele tiden klogere på, hvor meget man kan få ud af pumpen, for hver gang man benytter den, og de er meget positive over pumpens performance. Den pumper 2 – 2.500 laks i timen op til 2 kg stykket – en kapacitet, som CEO Kim Lyhne er meget tilfreds med. De forudgående forventninger er blevet fuldt ud indfriet, og Kim håber, at den vil kunne pumpe løs mange år frem.

BlueComfort er en økonomisk meget lille investering ift. projekter som den i Hirtshals og har sin egen berettigede plads som en økonomisk lille og supplerende enhed, der gør en kæmpe forskel hos Danish Salmon.

Få en gratis demonstration

Vores danske ekspert for BlueComfort hedder Mogens Vestergaard og han kommer gerne forbi og giver en gratis demonstration.
Hvis det lyder fristende så udfyld blot formularen nedenfor – så kontakter Mogens dig hurtigst muligt.