I svineproduktionen hos Agerbo Agro sparer man både tid og omkostninger med ny vaskerobot

Vi besøgte Agerbo Agro ved Niels Agerbo i Haderslev i september 2022 for at høre lidt omkring deres første måned med Washpower X100 vaskerobot.

Agerbo Agro er en svineproduktion med 750 søer hvor 100% bliver fedet op til 30kg, hvorefter 50% bliver solgt fra og resterende 50% bliver til slagtesvin.

Da vi ankom til gården, startede vi ud med formiddagskaffe, hvor de fleste af medarbejderne var repræsenteret. Snakken faldt hurtigt på robotten og der blev udvekslet erfaringer fra rundt om bordet. Heldigvis var det meget positivt at høre medarbejderne fortælle om brugen af robotten, og det var tydeligt at mærke at den allerede gjorde en stor forskel i hverdagen. Det var også en glimrende mulighed lige for at få sparet lidt med vores danske sælger Morten Gramstrup omkring optimeringsmuligheder. Helt konkret blev der aftalt at de lige sammen skulle se på en programoptimering med dobbeltdyse vask og gode fif blev ligeledes delt omkring brug af sidehjulene.

Hos Agerbo Agro startede det hele egentlig helt tilbage i 2018, hvor de havde en robot på prøve og hvor det allerede dengang stod klart, at de så afgjort skulle have investeret i sådan en medhjælper. Men diverse udfordringer i form af sygdom satte købet på pause og 4 år gik. Hurtig frem til 2022 og robotten skulle nu endelig erhverves og Anders Agerbo tog kontakt til Morten og fik sat et køb i gang og de har nu haft robotten i brug i en måned.

Forud for købet troede de egentlig kun at robotten skulle bruges i deres slagte- og klimastalde, men Morten opfordrede dem til at prøve den af i deres farestalde og det viste sig at være en god idé. Faktisk vurderer medarbejderne på Agerbo Agro at den klarer 50% af vasketiden her nu, hvilket jo er en fin besparelse, som gør at man arbejder meget mere effektiv selv i disse stalde. Nu fjerner robotten det værste og hårdeste slid og man kan efterfølgende meget mere skånsomt gøre arbejdet færdigt!

I klima- og slagtestaldene klarer robotten hhv. 70 og 80% af vasketiden og det resultat er Agerbo Agro meget glade for, ikke alene er det økonomisk en stor hjælp ift. lønomkostninger, men mindst lige så vigtigt gavner det medarbejderne, som nu slipper for en stor del af det hårde fysiske vaskearbejde.

”Efter nu en måneds brug, er vi faktisk utrolig glade for den allerede. Efter opsætningen, som Washpower har været en god sparringspartner i, kører den nu super godt, så det er vi meget glade for”

Anders Agerbo, søn af ejer Niels Agerbo.

Prøv en gratis vask

Vores danske ekspert for X100 vaskerobot hedder Morten Gramstrup og han kommer gerne forbi og giver en gratis demonstration og vask.
Hvis det lyder fristende så udfyld blot formularen nedenfor – så kontakter Morten dig hurtigst muligt.